(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
fichtl a Valentovi:-))

Potřebné ingredience
světlý a čokol.korpus,salko krém+pomaz.másl,ml.hmota,,bílé wi
Postup přípravy
dort byl jako dárek pro tátovi známé, měl k tomu bezva říkanku,přesně k dortíku,byla to oslava 60sátin a jako mladí se seznámili na Luhač.přehradě,kde ji manžel sbalil na "mašinu":-)))

x
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

trala
(upraveno)
27. 1. 2011, 10:28
Nádherný









nahlásit

Komůrče
(upraveno)
24. 1. 2011, 22:10










nahlásit

Handulka0
(upraveno)
24. 1. 2011, 20:20




nahlásit

anete1
(upraveno)
24. 1. 2011, 15:40
Máte dortíky NÁDHERNÉ všechny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!






nahlásit

backa
(upraveno)
27. 1. 2011, 9:41
Moc pěkný dort
krásné vzpomínkové zpracování
Chtěla jsem se zeptat Zuzanko,jaký je ten krém z pomazánkového másla?
jakou to má chuť?Díky za odpověď











nahlásit

zuza1510
(upraveno)
24. 1. 2011, 21:27
@backa
Děkujii. Základ dělám jako na krém nastavený kaší, 250 ml mléka,2 vrch lžíce polohr.m.,v receptech je napsaný vanil.cukr nebo obyč.,ale nedávám (asi si řeknete, že to musí být hnusné), jak uvařím a zhustne kaše přidám 50 g omegy,nechám vychladnout,sem tam zamíchám,aby nebyl škraloup, ušlehám v mixéru 250 obyč. másla a k tomu zašlehám tuhle vychladlou kaši, část tohoto krému si dávám bokem a nechávám pod mléčný marcipánový potah, protože ten je sladký dost a potírám opravdu jen velmi tenkou vrstvou,tak není potřeba cpát tam další cukr, bokem si dám podle toho,jak velký je dor,tak aby bylo na pomazání,ale pokud nepotahujete dort, tak můžete nechat všechno v mixéru
a přidám jedno zkaramelizované vychladlé Salko (vařím asi 2 hod. v páře, lepší je udělat jich víc
,nezkazí se a jedno se dvě hodiny vařit nevyplatí
)no a pak vmixuji nějaké kvalitní pomazánkové máslo, celou krabičku, už jsem zkusila i levné,ale v těch je více vody a méně tuku,takže mi krém dělal neplechu, většinou kupuji Choceňské,a to je vše,žádný cukr, jen to jedno Salko a krém je vynikající. Když potřebujete krému trošku víc,stačí přidat půlku másla .Už mám i odzkoušené,že pokud opravdu nechcete moc sladký krém,tak stačí na tuhle dávku půlka toho zkaramelizovaného Salka. chuťově je vynikající



nahlásit

backa
(upraveno)
27. 1. 2011, 9:41
@zuza1510
moc děkuji Zuzanko za vyčerpávající odpověď
jste hodná,že jste mi to všechno tak pěkně popsala
Přeji Vám ,ještě plno tak nádherných dortů
a ať se Vám daří







nahlásit

liba1963
(upraveno)
24. 1. 2011, 14:21






nahlásit

brundice
(upraveno)
24. 1. 2011, 14:19
Zuzi,taky bomba a myslím si,že oslavenci museli být z připomenutí seznámení nadšení!Fichtl je jak pravej,jen nastartovat.

nahlásit

zuza1510
(upraveno)
24. 1. 2011, 21:28
@brundice
děkujii moc všem,byl to náročný týden,tak tohle potěší
)

nahlásit