Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

fichtl a Valentovi:-))

0.0
fichtl a Valentovi:-))

Potřebné ingredience

světlý a čokol.korpus,salko krém+pomaz.másl,ml.hmota,,bílé wi

Postup přípravy

dort byl jako dárek pro tátovi známé, měl k tomu bezva říkanku,přesně k dortíku,byla to oslava 60sátin a jako mladí se seznámili na Luhač.přehradě,kde ji manžel sbalil na "mašinu":-)))

x

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

trala 27. 1. 2011, 10:28
Nádherný (^) (Y) (Y) (Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
Komůrče 24. 1. 2011, 22:10
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)super (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Handulka0 24. 1. 2011, 20:20
(Y) (Y) (Y) (Y)
anete1 24. 1. 2011, 15:40
Máte dortíky NÁDHERNÉ všechny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (*) (*) (*)
backa (upraveno) 27. 1. 2011, 9:41
Moc pěkný dort (Y)krásné vzpomínkové zpracování |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)Chtěla jsem se zeptat Zuzanko,jaký je ten krém z pomazánkového másla? *-) *-)jakou to má chuť?Díky za odpověď (L) (hello)
zuza1510 24. 1. 2011, 21:27
@backa Děkujii. Základ dělám jako na krém nastavený kaší, 250 ml mléka,2 vrch lžíce polohr.m.,v receptech je napsaný vanil.cukr nebo obyč.,ale nedávám (asi si řeknete, že to musí být hnusné), jak uvařím a zhustne kaše přidám 50 g omegy,nechám vychladnout,sem tam zamíchám,aby nebyl škraloup, ušlehám v mixéru 250 obyč. másla a k tomu zašlehám tuhle vychladlou kaši, část tohoto krému si dávám bokem a nechávám pod mléčný marcipánový potah, protože ten je sladký dost a potírám opravdu jen velmi tenkou vrstvou,tak není potřeba cpát tam další cukr, bokem si dám podle toho,jak velký je dor,tak aby bylo na pomazání,ale pokud nepotahujete dort, tak můžete nechat všechno v mixéru :-) a přidám jedno zkaramelizované vychladlé Salko (vařím asi 2 hod. v páře, lepší je udělat jich víc :-D ,nezkazí se a jedno se dvě hodiny vařit nevyplatí :-))no a pak vmixuji nějaké kvalitní pomazánkové máslo, celou krabičku, už jsem zkusila i levné,ale v těch je více vody a méně tuku,takže mi krém dělal neplechu, většinou kupuji Choceňské,a to je vše,žádný cukr, jen to jedno Salko a krém je vynikající. Když potřebujete krému trošku víc,stačí přidat půlku másla .Už mám i odzkoušené,že pokud opravdu nechcete moc sladký krém,tak stačí na tuhle dávku půlka toho zkaramelizovaného Salka. chuťově je vynikající
backa 27. 1. 2011, 9:41
@zuza1510 (L) (L)moc děkuji Zuzanko za vyčerpávající odpověď (K)jste hodná,že jste mi to všechno tak pěkně popsala (Y)Přeji Vám ,ještě plno tak nádherných dortů (^) a ať se Vám daří (F) (hello)
liba1963 24. 1. 2011, 14:21
(Y) (Y)Tak to je super zavzpomínáníčko!!! (^) (clamp) (^) (clamp)
brundice 24. 1. 2011, 14:19
Zuzi,taky bomba a myslím si,že oslavenci museli být z připomenutí seznámení nadšení!Fichtl je jak pravej,jen nastartovat. (Y)
zuza1510 24. 1. 2011, 21:28
@brundice děkujii moc všem,byl to náročný týden,tak tohle potěší :-))

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie